ALDANA

 

ANY

2021

PROGRAMA

residencial

GESTIÓ OBRA

BAMU

FOTOGRAFIES

cristina palomar

El projecte es desenvolupa en un habitatge ubicat al quart pis d’un edifici al barri de Sant Antoni, ja reformat per la seva propietària a l’any 2018, on s’intervé puntualment per millorar l’espai central. Després del viscut a l’any 2020, l’encàrrec en aquest cas és molt clar, millorar l’espai central de la casa pel que fa  a la mida, llum i ventilació.

Les preexistències són una distribució de l’habitatge que no funciona, ja que l’habitació principal queda abocada a la façana principal, retirant la sala menjador a un segon espai intermedi, que provoca que aquest sigui petit i poc lluminós. Els materials i acabats molt definits després de la reforma realitzada amb anterioritat, són un altre factor amb el que s’ha treballat per buscar una continuïtat tant en els acabats com en els espais. A més, s'han incorporat alguns elements nous com una tarima de fusta natural, que tindrà més d’una funció: d’espai per emmagatzemar un petit matalàs de llana, de suport per un llit per convidats així com d'espai per relaxar-se. Es decideix continuar amb el llenguatge ja utilitzat de realitzar elements a mida i que s’incorporen a l’espai per millorar la seva funcionalitat. S'ha treballat amb materials naturals i sostenibles en totes les intervencions que s’han realitzat. S'han substituit les fusteries existents per unes noves de fusta capaces de donar el màxim aïllament tèrmic i acústic i l’interior s’ha pintat amb pintura ecològica amb mínimes emissions de compostos químics sintètics.

Es tracta doncs d'un projecte “d’acupuntura” sobre una arquitectura existent, que busca provocar un gran canvi en la manera de viure amb petites actuacions.