X

ÀTIC4a

El projecte de reforma ÀTIC4A es situa al barri de Les Corts de Barcelona en un edifici construït l’any 1958. L’habitatge reformat es situa a la planta setena (àtic) d’un edifici plurifamiliar entre mitgeres, i consta d’una superfície construïda interior de 62,6m², i una terrassa de 17,9m².

Originalment la planta de l’habitatge estava dividida en un rebedor, una cuina amb safareig, un bany, un office-rebost (antiga habitació del servei), un petit lavabo sense dutxa, una sala d’estar-menjador i dos dormitoris.  Aquestes particions del pis feien que les diferents estances fossin fosques malgrat ser un àtic amb una terrassa.

La reforma que hem realitzat ha consistit en repensar la distribució sencera, donant més importància als espais centrals d’activitat de l’habitatge com la cuina i la sala-menjador. Aquestes dues peces són les que es relacionen amb la façana i la terrassa, fent que la llum natural arribi a cada racó.

La part interior de l’habitatge és la que inclou les dues habitacions  i els dos banys, on s’ha plantejat una geometria més ortogonal en relació a l’original per tal de simplificar els espais i facilitar la distribució interior d’aquestes.

Per altra banda, s’ha aprofitat per millorar les condicions del pis en relació al confort tèrmic, millorant l'eficiencia energètica d'aquest aïllant la façana i el sostre, ja que a sobre hi ha una terrassa. Finalment també s’han refet totes les instal·lacions de l’habitatge (aigua, gas, electricitat i telecomunicacions), adequant-les a la normativa i la nova distribució.

S’ha apostat pels“acabats” neutres que permeten adaptar-se a cada usuari, ja que la propietat planteja aquest pis com un habitatge per poder llogar durant uns anys.

 

Col·laboradores i col·laboradors:

Fotografia:
Cristina Palomar Gomez
Il·lustracions:
PandaPissarres
Làmpara (Ophelia) i taula/revister (Sita):
EN SALMÓN MOSTAZA

 

superfície: 62m2
lloc: barri de Les Corts (bcn)
any: 2015/2016
pressupost: 50.000€
projecte: acabat

constructora:
Brick – construcción i disseny

mobiliari:
Estilo nordico
MUJI

 

si vols compartir aquesta pàgina, utilitza el següent enllaç:
www.mmmu.cat/portfolio/reforma-dun-pis-a-les-corts/

gif_loreto2

acabat_sala

acabat_menjador

acabat_cuina

acabat_menjador2

acabat_cuina2

acabat_habitacions

acabat_lavabos

acabat_habitacio

acabats_detalls

acabats_terrassa

imatges del procés de l'obra:

enderrocs1

enderrocs2

enderrocs3

enderrocs4

 

Planta original:

planta_EA

Proposta:

proposta_loreto

axo_lor2