Reforma integral d’un pis a la Maternitat

Renovació integral d'un habitatge on s'han optimitzat els epais, apostant per elements atemporals i sostenibles, millorant el confort interior.

Any: 2023
Constructura: Cònic
Fotografías: Cristina Palomar
Mmmu_Comandante Benítez_baixa04

El projecte es desenvolupa en un petit habitatge situat al primer pis d’un edifici al barri de la Maternitat, amb una distribució obsoleta que ja no satisfà les necessitats de la nova propietat. Per aquest motiu, es replanteja completament la disposició dels espais amb l’objectiu de maximitzar-ne l’ús i millorar-ne la ventilació i la il·luminació natural en totes les estances.

Amb l’objectiu clar de maximitzar les dimensions dels espais, i flexibilitzar-ne l’ús, s’incorporen elements transparents que amplien les visuals sense comprometre la privacitat. Aquesta estratègia contribueix a crear una sensació d’amplitud i llibertat de moviment en tot l’entorn, mantenint alhora la privacitat de les zones de nit.

Per a optimitzar l’ús de l’espai, el mobiliari és fet a mida, permetent aprofitar cada racó per a emmagatzematge sense sacrificar l’estètica ni la funcionalitat. A la cuina, s’ha integrat tot el programa necessari en un espai compacte, assegurant al mateix temps comoditat i eficiència.

A través d’aquesta renovació integral, l’habitatge no només guanya en eficiència i comoditat, sinó també en estètica i habitabilitat, creant un espai que respon a les necessitats i preferències dels seus ocupants.

Hem seleccionat materials i textures naturals que afavoreixen l’atemporalitat i creen una sensació de benestar, oferint solucions durables i sostenibles que allarguin la vida útil de la reforma integral. Hem recuperat alguns elements originals de l’habitatge que conjuguen amb la paleta cromàtica i la resta d’elements seleccionats al disseny d’interiors, creant un conjunt harmoniós i agradable entre les preexistències i contemporaneïtat.

Mmmu_Comandante Benítez_baixa03
Mmmu_Comandante Benítez_baixa06
Mmmu_Comandante Benítez_baixa05
Mmmu_Comandante Benítez_baixa11
Mmmu_Comandante Benítez_baixa10
Mmmu_Comandante Benítez_baixa08
Mmmu_Comandante Benítez_baixa09