any
2022
programa
Clínica de Fisioteràpia
superfície
85 m²
gestió obra
mmmu arquitectes
fotografies
cristina palomar

Reforma integral d’un local per obrir una Clínica de Fisioteràpia a Barcelona.

Bioworking neix de la necessitat d’un jove Fisioteràpia d’establir la seva pròpia consulta a Barcelona.
El projecte s’emmarca en la reforma integral d’una antiga Farmàcia, que comptava amb un espai de venda obert al públic, i un espai interior d’emmagatzematge d’accés restringit.

El local té uns bons condicionants de partida, ja que es situa a la planta baixa, en cantonada, gaudint de molta il·luminació natural i accés directe a peu de carrer.
Els objectius que ens vam marcar per encarar el disseny van ser, per una banda, maximitzar la llum natural cap a l’interior utilitzant aquest element com un material més a l’hora de plantejar l’interiorisme, apostant per materials naturals, colors càlids i neutres que ajudessin a crear un ambient acollidor, relaxat i confortable.

Vam crear un conjunt d’espais que donaven resposta a les necessitats presents i futures de l’establiment, apostant per la flexibilitat i la sostenibilitat de la intervenció a llarg termini.

Les necessitats programàtiques eren clares des d’un principi; un espai d’accés obert, aprofitant la cantonada, per oferir la màxima connexió amb el carrer; on trobem la recepció i l’espai d’espera i alhora es poguessin desenvolupar paral·lelament activitats grupals. Des d’aquest espai accedim al passadís principal on es vertebren la resta de consultes, i les zones de serveis interns, com l’office. Tots aquests espais gaudeixen de grans finestrals a l’exterior que asseguren il·luminació i ventilació natural, fent que durant gran part de l’any l’impacte energètic derivat sigui molt baix.

Una vegada més busquem donar resposta a totes les necessitats, creant uns espais que al llarg de la seva vida útil puguin anar transformant-se i creixent així com ho faran les persones que hi treballen.
Hem apostat per sistemes constructius prefabricats, amb materials reciclables i reutilitzables que minimitzen l’impacte de la construcció apostant per una arquitecta sostenible i saludable.