OFICINES A VILAFRANCA


NOUDRET

Programa: oficines
Superfície: 172 m2
Constructora: Conic Estudi SL
Mobiliari: Bernadí
Il·luminació decorativa: HER Lighting
Fotografies final d'obra: Cristina Palomar

Nou Dret Advocats és un despatx format per tres joves advocats ubicat a Vilafranca del Penedès. La seva aposta per fer créixer el seu projecte els empeny a fer un canvi de local, d'un espai que es queda petit, a un de nou, antiga oficina d'una entitat bancària.

El local té uns bons condicionants de partida, ja que se situa en una planta baixa, a la cantonada d'una finca construïda als voltants de l'any 2000. Com plantejament inicial, es van treballar amb les següents premisses: Una distribució que donés resposta a les seves necessitats, uns materials i colors que es poguessin identificar amb la seva imatge gràfica i la seva personalitat així com un mobiliari funcional a la vegada que amb un disseny cuidat.

Les necessitats programàtiques eren clares des d'un principi; un espai de treball obert on el nombre de persones treballant pogués créixer amb el pas del temps i que a la vegada pogués canviar la seva configuració, sales de reunions tancades, una sala d'accés i espera així com espais de serveis. Per la dimensió del local i la seva estructura la configuració dels espais s'endreça a través de la posició de les dues sales de reunions. Aquestes tenen accés directe des de la sala d'espera i es troben en contacte amb les dues façanes. Es genera una llibreria al voltant de la caixa d'escala que es va transformant per regularitzar l'espai i donar servei a cada zona. Al final s'obre la gran sala de treball amb un accés independent que pot donar cabuda fins a vuit persones.

Una vegada més busquem donar resposta a totes les necessitats, creant uns espais que al llarg de la seva vida útil puguin anar transformant-se i creixent així com ho faran les persones que hi treballen.